روش‌های خمکاری قطعات فلزی

مجموعه صنایع فلزی مدرن در این مقاله قصد دارد که انواع انواع روش‌های خمکاری قطعات فلزی را برای شما همراهان گرامی شرح دهد. پس با ما همراه باشید.

امروزه انواع مختلف فلزات و آلیاژهای آن‌ها در طیف گسترده‌ای از صنایع نظیر الکترونیک، ساختمان سازی، کشتی سازی و… بکار برده می‌شوند. استفاده از فلزات و آلیاژهای آن‌ها در صنایع منوط به امکان تغییر شکل قطعات فلزی است که یکی از راه‌های این تغییر شکل خمکاری قطعات فلزی می‌باشد. بنابراین آگاهی از روش‌های خمکاری قطعات فلزی کمک شایانی به انتخاب بهتربن روش برای صنایع مختلف می‌کند.

بیشتر بخوانید: شکل‌دهی فلزات در صنایع

فرآیند خمکاری به معنی تغییر شکل ورقه‌های فلزی بوسیله اعمال نیرو بدون نیاز به تغییر در میزان ضخامت ورقه‌ها می‌باشد. محاسبه میزان فشار وارده برای فرآیند خمکاری از اهمیت بالایی برخوردار است. در صورت وارد شدن فشار بیش از حد امکان ترک خوردگی یا چین خوردگی برای ورقه‌ها وجود دارد. خمکاری فلزات هم به صورت گرم و هم به صورت سرد انجام می‌شود. تعیین نوع خم کاری بسته به میزان کربن موجود در ماده اولیه تعیین میشود، هرچه درصد کربن بالاتر باشد میزان استحکام بالاتر رفته در نتیجه خمکاری به روش گرم کاربرد بیشتری دارد و بلعکس. خمکاری به روش‌های مختلفی نظیر خمکاری هوایی، کفی، حلقه زنی، لبه‌ای و چرخشی امکان پذیر می‌باشد.

خمکاری هوایی:

این روش‌ خمکاری قطعات فلزی پرکاربردترین نوع خمکاری فلزات با حداقل تماس است. در این روش بعد از تعیین دقیق جایگاه قطعه و محل اعمال نیرو ابزار بالا به قطعه فشار وارد میکند. دستگاه فقط در سه نقطهی پانچ، سنبه و نوک با قطعه در تماس است. این نوع از خمکاری به دلیل عدم نیازی فشرده کردن فلز بوسیله نوک پانچ وزن و بارگیری مورد نیاز برای خمش فلز بسیار کم است.

بیشتر بخوانید: جوشکاری آرگون

خمکاری کفی:

یکی از روشهای خمکاری قطعات فلزی خمکاری هوایی در شعاع اختلافاتی دارد. در این روش هم پانچ و سنبه تماس زیادی با صفحه ندارد و بارگیری کافی ایجاد نمی‌شود. این روش دقت بالایی دارد و گزینه ای خوب و قابل اطمینان برای خمکاری است.

خمکاری حلقه زنی:

این روش خمکاری نیازمند نیروی بیشتری است. معمولا برای ورقه‌هایی با ضخامت بالا مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این روش پانچ و قطعه روی سنبه قرار می‌گیرد و نیرویی حدود 30 برابر بیشتر نسبت به روش خمکاری هوایی به قطعه فلزی وارد می‌شود. این روش هم یک روش با دقت بالاست که برای ایجاد برجستگی‌های چشمگیر استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: جوشکاری ورق گالوانیزه

خمکاری لبه‌ای:

یکی دیگر از انواع خمکاری، که با قالب‌های گونیایی دارای صفحه فشارنده انجام می‌شود، که صفحه های فشارنده به صورت جدا از پانچ کنترل می‌شوند. برای ایجاد زوایای بیشتر از 90 درجه بر روی ورقه های فلزی نیاز به ابزارهای پیشرفته تری هستیم تا تعدادی از نیروهای افقی را واگذار شود.

خمکاری چرخشی:

آخرین روش‌ خمکاری قطعات فلزی روش چرخشی است. مزیت اصلی این روش این است که به دلیل وجود ابزارهای مختلف هیچ گونه خراشی بر صفحه فلزی ایجاد نمی‌شود. مکانیزم این روش با روش خمکاری لبه‌ای مشابه است با این تفاوت که در این روش صفحه فشارنده‌ای وجود ندارد و نیرو به پانچ منتقل می‌شود درنتیجه پانچ به قطعه نزدیک می‌شود.این روش می‌تواند زوایای بیشتر از 90 درجه را بر روی صفحه ها ایجاد کند و به دلیل انعطاف پذیری بالا برای ایجاد اشکال Uشکل مناسب است.

بیشتر بخوانید: انواع روشهای برشکاری فلزات

دستگاه‌های خمکاری می‌توانند فرآیند خمکاری را روی ورقه‌هایی با ضخامت‌های مختلف اجرایی کنند، بنابراین به جز محاسبه میزان فشار وارده برای فرآیند خمکاری، جنس ورقه های مورد استفاده نیز در انتخاب روش‌های خمکاری قطعات فلزی و برای جلوگیری از ترک خوردگی قطعات بسیار حائز اهمیت است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره ما

مجموعه صنعتی مدرن متال با بیش از 15 سال سابقه در زمینه انواع خدمات: برش انواع فلزات: آهن، استیل، آلومینیوم، برش لیزر، برش پلاسما، هوا برش، خمکاری، نورد، ساخت انواع قطعات فلزی، جوش انواع فلزات، جوش آرگون(TIG) و co2(MIG)،، جوش لیزر، ساخت و مونتاژ انواع کیس، شاسی، کاور و تابلو دستگاه‌ها، طراحی ۳ بعدی و نقشه کشی می‌باشد

تماس با ما

واحد فنی: 09121235561

واحد طراحی: 09126490122

واحد داخلی: 09125463151

طراحی سایت توسط نیاک وب