تفاوت برش لیزر با برش پلاسما در چیست؟ در مقالهای جداگانه به تعریف کامل این دو برش پرداختیم حالا میخواهیم این دو برش را با یکدیگر مقایسه کنیم. برای آشنایی بیشتر، این مقاله مطالعه بفرمایید.
برای اینکه بتوانیم دو برش را مقایسه کنیم ابتدا باید تعاریف مختصری از این دو برش را بدانیم.
بیشتر بخوانید: تفاوت برش لیزری و برش CNC
برش پلاسما چیست؟
روش پلاسما نسبت به روش هواگاز کیفیت و سرعت بالاتری دارد و برای ورقهای با ضخامت 0.5 تا 120 میلی متر مناسب است. این روش به کمک نیروی پلاسما و قدرت برق انجام میشود. در این روش به قدری حرارت بالا است که توسط حرارت سطح مورد نظر برش داده میشود و برادههایی که روی سطح قرار میگیرند به کمک گاز دور و پخش میشود تا خللی در کار ایجاد نشود.
برش لیزر چیست؟
این روش از جمله روشهایی است که برای برش دادن انواع قطعات فلزی و استیل مورد استفاده قرار میگیرد. به دلیل سهولت در بکارگیری از دستگاههای لیزری استفاده از آن در صنایع بسیار بالا رفته است. یکی دیگر مزایای استفاده از دستگاه پرتو لیزر این است که در طول هر زمانی بصورت یکنواخت عمل برش را انجام میدهد که امر موجب بالا رفتن کیفیت و تمیزی کار میشود. عمل برش به این صورت است که لیزر تقویت شده به سطح فلز میتابد و قسمتهای مورد نیاز را میسوزاند که این مواد ذوب شده با استفاده از گازهای مختلفی پخش میشوند.
بیشتر بخوانید: مزایا و معایب برش لیزری
حال پس از بررسی تعاریف این دو برش به بررسی تفاوتهای این دو برش میپردازیم:
تفاوت برش لیزر و پلاسما در چیست؟
سرعت، زمان و دقت برش
همانطور که میدانید زمان روی هزینه تاثیرگذار است و این موضوع یک مسئله مهم در صنعت میباشد. دستگاههای لیزری نسبت به پلاسما برتری دارند و سرعت در دستگاههای لیزری به مراتب بالاتر است. بطور کلی برش لیزری و پلاسما ویژگیهای مشترکی چون ایجاد حرارت کم و بدون تولید خاکستر هستند ولی در برش لیزری زاویه شیب بسیار کم و دقت و ظرافت برش بسیار بیشتر است از برش پلاسما.
میزان ضخامت برش لیزر و پلاسما
مهمترین شاخص در بررسی تفاوت این دو برش بررسی میزان ضخامت سطحی است که برش روی آن اعمال میشود. در برش با دستگاههای لیزری تا حد معینی ضخامت را میتوان برش داد یعنی 6 میلی متر و در ضخامتهای بالاتر نیازمند دقت و زمان بسیار بیشتری است ولی با روش پلاسما میتوان ضخامتهای بسیار بالا را با دقت بالا برش داد.
برش سطوح مختلف
به وسیله این نوع برش میتوان قطعات فلزی و غیر فلزی را برش داد در حالیکه با روش پلاسما میتوان قطعاتی که جنس خاصی دارند را برش داد مانند: فلزات با رسانای الکتریکی، صفحات با ضخامت بالا و… . همچنین دستگاه لیزری سطوح براق و محکم را بسیار سخت برش میدهد به همین منظور بهتر است برای این سطوح از روش پلاسما استفاده کرد.
هزینه برش لیزر و پلاسما
برش با دستگاه لیزر به دلیل سرعت بالا و ظرافتی که ایجاد میکند هزینه بالاتری نسبت به روش پلاسما دارد.
میزان مصرف انرژی
میزان مصرف انرژی در روش برش با لیزر بیشتر از پلاسما است که این امر در بالا رفتن هزینه برش با لیزر نیز موثر میباشد.
تعمیر و نگهداری
برای تعمیر و نگهداری هر دو دستگاه نیاز به افرادی ماهر و متخصص در این زمینه است.
در نتیجه با بررسی تفاوت برش لیزر و برش پلاسما میتوان عمل برش را دقیقتر و کاربردیتر انجام داد.
بیشتر بخوانید: تفاوت برش لیزری برش CNC
ما در این مقاله سعی کردیم شما را با تفاوتهای این دو برش بصورت کامل آشنا کرده باشیم. نظرات و پیشنهادات خود را در وبسایت صنایع فلزی مدرن قرار دهید تا قادر باشیم مطالب و خدمات بیشتر و بهتری را ارائه دهیم.