تفاوت برش لیزری و برش CNC

تفاوت برش لیزری و برش CNC چیست؟ در گذشته در مقاله‌های آشنایی با لیزر و کاربردهای آن و CNC و کاربردهای آن این دو فناوری را به صورت جداگانه معرفی کرده‌ایم. در این مقاله می‌خواهیم تفاوت این دو فناوری را برای شما قرار دهیم. پس با ما همراه باشید.

برای آگاهی از تفاوت برش لیزر و برش CNC ابتدا با تعاریف و تاریخچه مختصری از آن‌ها آغاز می‌کنیم.

دستگاه برش CNC

CNC مخفف کلمه Computer Numerical Control (کنترل عددی) روشی است که در آن از کامپیوتر برای کنترل دستگاه‌هایی مثل دریل، فرز، پرینترهای سه بعدی و… استفاده می‌شود. اولین دستگاه CNC در سال 1951 و در دانشگاه ام ای تی طراحی و ساخته شد. این دستگاه‌ها متشکل از تعداد زیادی ابزار هستند و توانایی موقعیت یابی خودکار را دارا بودند بنابراین به رایانه نیاز داشتند. در حدود ده سال بعد با اضافه شدن ریز پردازنده‌ها به این دستگاه‌ها اولین دستگاه‌های CNC یا همان کنترل عددی ایجاد شدند.

دستورهای کنترلی مورد استفاده در این دستگاه ها به نام G-COD  و M-COD هم به صورت دستی و هم بوسیله نرم افزار CAM صورت می‌گیرد. در حالت اتومات ابتدا طرح سه بعدی قطعه بوسیله کامپیوتر طراحی شده و بوسیله نرم‌افزارهای ساخت به کمک کامپیوتر(CAM) به دستور تولید قابل فهم برای یک ماشین تولیدی تبدیل شده و در نهایت روی یک ماشین کنترل عددی یا همان CNC منتقل می‌شود تا قطعه مورد نظر تولید شود.

دستگاه برش لیزری

برش لیزری فرآیندی است که به کمک اشعه‌ی لیزر برش روی سطح مورد نظر انجام میشود. اولین دستگاه برش لیزری در سال 1965 برای برش قالبهای الماس استفاده شد. این دستگاه بوسیله مرکز تحقیقاتیWestern electric engineering ساخته شد. در ادامه روند پیشرفت در سال 1967 برش لیزر به کمک جت اکسیژن در انگلستان ادامه یافت تا به مدلهای نهایی و امروزی رسید. امروزه برش لیزری یکی از برترین روشهای برش فلزات می‌باشد.

بیشتر بخوانید: کاربردهای لیزر

تفاوت برش لیزری و برش CNC

  • نوع روش برش:

  دستگاه برش CNC برای ایجاد برش یا حکاکی روی متریال مورد استفاده از یک تیغه تیز (مثل فرز) استفاده می‌کند اما دستگاه برش لیزری بوسیله اشعه لیزر صفحات را برش میزند یا حکاکی می‌کند. بنابراین قطر برش ایجاد شده در برش لیزر بسیار کمتر از برش CNC است.

  • زمان مورد استفاده:

دستگاه برش CNC برای برش و حکاکی بوسیله تیغه نوک تیز به زمان بیشتری نیاز دارد. برش لیزر به دلیل عدم تماس با سطح و به تبع آن سرعت بالاتر به زمان کمتری نیاز دارد.

  • قدرت:

برای برش ورقه‌های ضخیم‌تر استفاده از برش لیزر به دلیل قدرت بالاتر آسان‌تر از کار با دستگاه‌های CNC است. همچنین دستگاه لیزر به دلیل دقت بالا و عدم تماس با سطح امکان ایجاد ضایعات را نسبت به دستگاه‌های CNC کاهش داده و برش‌های ظریف با کیفیت بالا بر سطح صفحات قطور و نازک ایجاد می‌کنند. نکته قابل ذکر ان است که در حکاکی به روش لیزری عمق قابل تعیین نیست و فقط سرعت و قدرت قابل تنظیم است.

  • گستره کاربرد در صنایع

دستگاه‌های برش CNC فقط برای برش چوب مناسب هستند (چون لبه صفحات چوبی در اثر لیزر می‌سوزد) در صورتی که دستگاه های برش لیزری در طیف گسترده‌ای از صنایع نظیر فلزات، چرم، پارچه، چوب و…. بدون توجه به متریال مصرفی کاربرد  دارند.

بیشتر بخوانید: انواع برش لیزر

  • مهارت مورد نیاز:

دستگاه‌های برش CNC دستگاه‌هایی به مراتب ساده‌تر از برش لیزر هستند و برای کارکرد با آن‌ها نیاز به مهارت‌های خاصی نیست. دستگاه‌های برش لیزری نیازمند مهارت بیشتری هستند اما لازم به ذکر است این دستگاه‌ها دارای راهنمای عملکرد کاملی هستند.

  • مصرف برق:

آخرین مورد از تفاوت برش لیزری و برش CNC در میزان مصرف برق آن‌ها است. دستگاه‌های برش لیزر به نسبت دستگاه‌های CNC نیازمند انرژی بیشتری برای ایجاد حرارت و گرمای لازم برای برش و حکاکی هستند پس طبیعتا پر مصرفتر هستند.

بیشتر بخوانید: برش لیزری چگونه کار میکند

ما در مقاله فوق شش مورد از تفاوت برش لیزری و برش CNC را بیان کردیم. با توجه به کاربردهای خاص هرکدام نمی توان گفت که کدامیک بهتر از دیگری است. برای استفاده بهینه از هر دو دستگاه آگاهی از خواص متریال مورد استفاده برای انتخاب روش برش امری ضروریست. همچنین دستگاه های برش لیزری نسبت به CNC گران‌تر هستند و هزینه نگهداری نسبتا بالاتری نیز دارند.

همچنین می‌توانید مقاله مزایا و معایب برش لیزری را بخوانید تا بیشتر با این نوع برش آشنا شوید.

در ادامه نظرات خود را برای ما قرار دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره ما

مجموعه صنعتی مدرن متال با بیش از 15 سال سابقه در زمینه انواع خدمات: برش انواع فلزات: آهن، استیل، آلومینیوم، برش لیزر، برش پلاسما، هوا برش، خمکاری، نورد، ساخت انواع قطعات فلزی، جوش انواع فلزات، جوش آرگون(TIG) و co2(MIG)،، جوش لیزر، ساخت و مونتاژ انواع کیس، شاسی، کاور و تابلو دستگاه‌ها، طراحی ۳ بعدی و نقشه کشی می‌باشد

تماس با ما

واحد فنی: 09121235561

واحد طراحی: 09126490122

واحد داخلی: 09125463151

طراحی سایت توسط نیاک وب